İzleyiciler

20 Nisan 2023 Perşembe

BAYRAM KAHKESİ


Meşhur gaziantep Köy Kahkesi
Malzemeler
• 100 gr tereyağ
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 çay bardak süt
• Yarım çay bardak pekmez
• Yarım çay bardak tahin
• 1 çay bardak şeker
• 1 çay bardağı susam
• Yarım çay bardağı kendir tohumu
• 2 yemek kaşığı rezene (mayana)
• 1 yemek kaşığı çörek otu
• 1 çay kaşığı tarçın
• Yarım paket kabartma tozu
• Çay kaşık ucu ile karbonat (3-4damla üzerine limon su köpürt)
• 1 tane yumurta
• Yarım çay bardağı irmik
• Yarım çay bardak mısırunu
• Aldığı kadar un (bardak ölçüsü isteyenler için 4-4, 5 su bardağı)

Yapılışı

• Öncelikle rezeneyi ocakta 2 dk. kadar kavuruyoruz ve ardından havanda dövüyoruz veya rondoda çekebilirsiniz.diger baharatlar ve kuru malzemeler
Tereyağ,  un, irmik,mısır unu ve kabartma tozunu ,karbonat,ekleyerek oldukça yumuşak bir hamur elde ediyoruz.sıvılar yumurta,z.yağ,süt ekle yoğur Yumuşak olması ağızda dağılmasını sağlıyor.

• Hamuru yoğurduktan sonra 10 dk. kadar dinlendiriyoruz.

• Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde sıktıktan sonra bir tepsi veya tabakta yuvarlayıp iki ucunu birleştirip yağlı kağıt serilen tepsiye diziyoruz.

• İçindeki susam, kendir tohumu nedeniyle hamur düz bir hamur olmayacak ama elimizde sıkıp yuvarlayınca bir sorun olmuyor.

• Hamurun tamamı bitince 175 derece de ısıtılmış fırında 30-35 dk. kızarana kadar pişiriyoruz.

• Köy Kahkesini fırından alıp soğuyunca saklama kabında 5-6 ay gibi uzun süre saklayabilirsiniz bir şey olmuyor kahkenize.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder