İzleyiciler

2 Şubat 2023 Perşembe

KOLAY PRATİK MANTI

Kolay Mantı Malzemeler
Hamuru İçin;
• 3,5-4 su bardağı un
• 1 tane yumurta
• 1,5 çay kaşığı tuz
• 1 Su bardak su
İçi İçin;
• 400 gram kıyma
• 1 tane büyük boy kuru soğan
• 2 diş sarımsak
• Tuz
• Pul biber,karabiber

Üzeri İçin;
• 1 kase yoğurt
• 2-3 diş sarımsak
• Tereyağ
• Pul biber

Yapılışı
• Hamur malzemelerini bir kaba alıp azar azar su ilave ediyoruz, ele yapışmayan sert bir hamur elde ediyoruz.
• 30 dk dinlendiriyoruz, bu arada iç malzemesi için soğanı olabildiğince ince doğruyoruz (o kadar ince yapamazsanız rendeleyebilirsiniz, ama o zaman tadı farklı olacaktır.
• 6 beze çıkıyor.Dinlenen bezelerden bir tanesini oklava ya da merdane ile orta kalınlıkta açın. Sonrasında açtığınız hamuru 2 parmak genişliğinde şeritler olarak kesin.
• Her bir şeritin ortasına uzunlamasına iç harçtan yerleştirin. Hamuru iç harç ortasında kalacak şekilde uzunlamasına ikiye katlayın. Açılmaması için kenarından bastırın.
• Uzun şeritleri bir parmak genişliğinde keserek mantıları hazırlayın. Kestiğiniz mantıların üzerine un serpip elinizle her yerlerine gelmesi için karıştırın.
• Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Mantıları pişirmek için derin ve geniş bir tencere içine 2 litre su alın. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip kaynatın.(ben 2 adet et bulyon atıyorum)
• Su kaynayınca mantıları içine atın. Mantılar suyun üzerine çıkınca pişmiş demektir. Pişen mantıları suyun üzerinden alın. Kaba biraz yoğurt koyup mantıları çıkarıp tekrar yogurt ve Üzerine eritilmiş tereyağı ekleyin.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder