İzleyiciler

27 Ocak 2023 Cuma

TURUNÇ MACUNU

TURUNÇ MACUNU
Malzemeler: 
6 Adet portakal için
30-35 adet dilim
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1/2 limon suyu
İsteğe bağlı karanfil ve tarçın kabuğu

Hazırlanışı:
Turunçları önce rendeliyoruz. Ardından da portakal soyar gibi 5′e bölüyoruz. Kabuklarını yırtmadan soyuyoruz. İçindeki lif kısmı çıkarıyoruz. Sonra her kabuğu buruyoruz. Ve çöp şişlere diziyoruz. Turunçları suya yatırıyoruz. Acısını çıkarmak için. Su turunçların üzerini tamamen kaplamlı. Yedi gün boyunca hergün 1-2 defa suyunu değiştiriyoruz. Yedinci günün sonunda tencereyi yeniden suyla doldurup turunçları koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra suyun döküp yeniden su doldurup kaynatıyoruz bu işlemi 2 defa yapıyoruz. Aynı tencerede  turunçların üzerine toz şeker ve su koyup (karanfil ve tarçın da koyabilirsiniz)kaynatıyoruz sonra yarım limon su ilave edip yaklaşık 40-45 dk kısık ateşte pişiriyoruz.Sonra da reçel kaplarına koyup buzdolabında muhafaza ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder