İzleyiciler

6 Ocak 2023 Cuma

TIREMISU (AL BENİ YUKARI)


TIREMISU
(AL BENİ YUKARI )
MALZEMELER
Hazır pastaban 3 katlı kek
Kreması;
400 gr. mascarpone veya( pınar sürülebilir beyaz peynir)
200 gr. krema(üzerinde %35 oranlı yazan)
3,5 yemek kaşık Pudra şeker

Sabayon sosu;
4 yumurta sarısı
50 gr. şeker(çeyrek su bardak)
İhtiyaç olur ise biraz süt
Kahvesi;
2 yemek kaşık nescafe
1,5 su bardak sıcak su
Arası için
Parça çikolata
YAPILIŞI
İlk olarak  krema  kabarana dek mikserle çırpılır.Ardindan peynir ve pudra şekeri ekle ve karıştır)
Sabayon sosu için de 4 yumurta sarısı ile şeker eriyene kadar mikserle şekerberiyene kadar çırp.  Bermari üsülü devamlı karıştırarak pişirilir  bu çok önemli hiç bırakmadan 8-10dk hep çırparak) ve ardından soğutulur. Sonrasında içine mascarpone krema karışımından 3-4 kaşık ilave edilir soğuduktan sonra Kıvamı yoğun akıcı olacak şekilde ayarlanır.eğer yine yoğun olursa biraz süt ile açın.Kıvamı yoğun akıcı olacak.

Kahvesi için nescafe suda eritilir. Pastaban sunacağını tabağa ilk katı alınır
Pasta jelatini kekin çapına göre ayarlanır.
İlk kat kahve ile ıslat. yuvarlak yapılan jelatin içine yerleştirilir, üzerine kreması sıkma torbası veya kaşık ile yayılır.Çikolata parçaları serpilir. bu işlem 3 defa 3 kat için tekrarlanır.
Üzerine sabayon sosu karışımı 2.5 cm olacak şekilde doldurulur.
Yeniden üstüne kakao elenir ve servisini yaparken jelatinin üstünde kalan kısmından tutarak yavaşça yukarı kaldırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder