MALZEMELER
Pilav için
500 gr kuzu veya dana kuşbaşı
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
1 kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 dolu çay kaşığı tarçın (İsteğe göre)
1-1.5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşık kuş üzümü
2 dolu yemek kaşık dolmalık fıstık
Yarım su bardak pişmiş nohut(isteğe bağlı)
Dışı:
250 g kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Et tercihine göre düdüklü tencere de tercih edilebilir. Etler az su ile yumuşayana kadar pişirilir.
Kuzu kuşbaşı tercih edilmişse bir tavada çok az yağ ile kavurmak yeterli olacak. Et piştikten sonra tereyağ, tuz ve karabiber ilave edilir Yemeklik doğranmış soğan ve 2 diş sarımsak ile biraz daha kavrulur.
İyice yıkanmış süzülmüs Pirinç koyulur biraz daha kavrulur.
Bu sırada baharatlar ve tuz ilave edilir. Kuş üzümü yaklaşık 2-3 dakika sıcak suda bekletilir ve sonra süzülerek tencereye alınır.
Tercihen Nohut eklenir ve pirincin üzerini geçecek şekilde yaklaşık 4 su bardak sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Pişme durumuna göre ilave su katılabilir.
Pilav piştikten sonra dinlendirip soğutulur.
Ayrı yerde az tereyağında dolmalık fıstığı kavurup ilave edilir.
Derin bir kap bolca tereyağı ile yağlanır.bademler yerleştirilir. Taze kadayıfın yapışan yerleri açılır.
Tereyağı bir tavada eritilir, ardından kadayıfın her tarafına eşit şekilde yayılır ve karıştırılır.
Kadayıfı kabın etrafına, uzunlamasına kalın olmayacak şekilde ve orta kısmı çukur kalacak şekilde yayarak düzleştirilir.
Çukur kısma pilav yerleştirilir ve üzeri tekrar kadayıfla kapladıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında kadayıflar nar gibi kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder