Kadayıf Dolması (Erzurum Yöresi) Tarifi (6 Adet)
Malzemeler :
• 200 gr çiğ tel kadayıf
• 1 adet yumurta sarısı
• Yarım su bardak süt
• 1 paket vanilya(yumurta kokmasın diye)
• Küçük bir kase kırılmış ceviz+1 tatlı kaşık dolusu toz şeker
• Kızartmak için sıvıyağ
• Şerbeti İçin:
• 2 su bardağı su
• 2.5 su bardağı toz şeker
• Çeyrek limon suyu
YAPILIŞI
İlk olarak tatlınızın şerbetini hazırlayın.
Şerbeti için : Bir tencereye 2 su bardağı su ve 2.5 su bardağı şeker koyun.
Şeker eriyene kadar karıştırın.
Eğer bu sırada karıştırmayı yapmazsanız şerbetiniz daha çabuk şekerlenir.
Şerbetiniz kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 20 dk kaynatmaya devam edin.
Üzerine çeyrek limon suyunu şerbeti ocaktan almadan 15 dk önce ekleyin.
Şerbetiniz olduktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
Diğer taraftan çiğ kadayıftan uzunlamasına parçalar koparın (yani dikdörtgen olacak şekilde
Ardından kadayıfların uç kısmına iri taneli elinizle parçaladığınız ve 1 tatlı kaşık toz şeker ile karıştırdığınız cevizden koyun.
Son olarak kadayıfları uzunlamasına sıkı sıkı sarın.Sarma sarar gibi sorarsanız açılmaz.
Kadayıf alırken taze ve kırpılmamış olmasına dikkat edin.
Geniş bir kaseye 1 adet yumurta sarısı kırıp, iyice çırpın süt ve vanilya ekleyip iyice çırpın.
Ardından sardığınız kadayıfları yumurtaya batırıp,elinizle fazla suyunu alarak bekletmeden kızgın ve bol yağ içinde nar gibi kızartın.
Kızaran kadayıf dolmalarınızı yağdan alın.
Ardından hemen hazırladığınız soğuk şerbete atın ve 5 dk bekletin.
Daha sonra kadayıf dolması tatlısını şerbetten süzerek çıkartın.
sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder