MALZEMELER
İÇ MALZEME
2 ÇAY BARDAK HİNDİSTANCEVİZİ
2 SU BARDAK SÜT REÇELİ
DIŞ KAPLAMASI
150 GR BİTTER ÇİKOLATA
150 GR SÜTLÜ ÇİKOLATA
300-350 GR TEL KADAYIF
FINDIK
YAPILIŞI
İlk olarak süt reçeli ve hindistan cevixi yoğrulur. Minik toplara yapılır ve içine fındık koyulur. Dış kaplaması için çikolatalar benmari usulü eritilir ve kavrulan kadayıflar ile iyice karıştırılır.
Küçük bir kahve fincanına strech film koluyor en alta çikolatalı kadayıf ortasına Hindistan cevizli top ve tekrar çikolatalı kadayıf koyup tek tek aynı işlem yapılarak buzdolabına koyulur.biraz soğuduktan sonra servise hazır.
AFİYET OLSUN.
Not:Çikolatalı kadayıf toplarını boşta yapabilirsiniz.yada sadece fındıkta koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder