MALZEMELER
4 SU BARDAĞI UN
ILIK SU
1 SU BARDAK SÜT
TUZ
KABARTMA TOZU
KIYMALI HARÇ
500 GR KIYMA
2 ADET KURU SOĞAN
4 ADET KIRMIZI ETLİ BİBER
2 YEMEK KAŞIK BİBER SALÇASI
YARIM DEMET MAYDONOZ
KİMYON
TUZ
KIRMIZI VE KARABİBER
YAPILIŞI
Un,su,süt ve tuz bir kapta iyice yoğrulur sert bir hamur olucak.yaklaşık 30 dk dinlendirilir.
Diğer yanda kıymalı harç hazırlanır soğan,kırmızı etli biber ve maydonoz rondo dan geçirilir daha sonra biber salçası, tuz ve baharatlar ile yoğrulur.
Hamur mandalinadan küçük parçalar koparılır ve çok ince açılır üzerine kıymalı harcımızı yayalım ve teflon tavada altı kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder