DUBAI ÇİKOLATASI
MALZEMELER
• 100 gram kakao yağı
• 100 gram pudra şekeri veya (5 yemek kaşık pekmez)
• 5 yemek kaşığı kakao
• 1 tutam tuz
• 2 yemek kaşığı süt tozu(isteğe bağlı acı gelir ise)
• 1 tutam Tuz
FINDIKLI VEYA ANTEP FISTIKLI
KADAYIF ÇITIRI
MALZEMELER
1 SU BARDAK FINDIK VEYA ANTEP FISTIK
YARIM SU BARDAK PUDRA ŞEKERI
YARIM SU BARDAK TAHİN
YAPILIŞI
• Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra ilk iş kakao yağını eritmek. Kakao yağını benmari usulüyle eritmeye başla. Bu aşamada yağı asla sıcak suyla buluşturma.
• Kakao yağı en iyi şekilde eridikten sonra sıra diğer malzemelerde. Öncelikle kakaoyu kakao yağının içerisine eklemelisin. Ardından ikisini güzelce karıştır.
• Karışımın içerisine süt tozunu ekle. Bu daha yumuşak bir çikolata tadı elde etmeni sağlayacak ve çikolatanın kıvamını güzelleştirecek. Süt tozunun yağ karışımıyla bütünleşmesini sağla.
• Kakao yağı, süt tozu ve kakao bütünleştiğinde pekmez veya pudra şekeriyle devam et. Pudra şekerini, süt tozlu, erimiş ve kakaoyla buluşmuş yağın içerisinde erit. Şekerin iyice eridiğinden emin olmalısın, çünkü şeker erimezse çikolatanın içerisinde tane tane kalabilir.
• Tüm malzemelerin bütünleşmesini sağladıktan sonra çikolata tamam.
KADAYIFLI HARCIN
YAPILIŞI
Fındıklari veya antep fıstığı tavada hafif kavur el blendar a al.iyice çek.Üzerine pudra şeker ve tahini koy tekrar çek.Fındik veya fıstık ezmesi hazır.hazir kavrulmuş satılan kadayıf ile birleştir.Kadayif çıtırıda tamam.
Yapacağınız kalıbın alt kısmına çikolata ÿı yay ve buzluğa koy 5 dk da dönüyor çıkar iç harcı koy üzerine tekrar erimiş çikolata koy ve tekrar buzluğa enfes Dubai çikolatalar tamamdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder