İzleyiciler

10 Ağustos 2024 Cumartesi

ORMAN MEYVELİ TART

ORMAN MEYVELİ TART
Malzemeler
Taban Hamuru İçin
 100 gr. tereyağı 
 1 yumurta
 1,5 çay bardağı şeker
 1 çay kaşığı tarçın
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1,5 çay bardağı un
Kırıntı (Crumble) Hamuru İçin
 50 gr. tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
 1 çay bardağı şeker
 1 paket vanilya
 1 çay bardağı un

Meyveli Sos İçin
 1 kutu dondurulmuş frambuaz & böğürtlen karışımı (300 400 gr.)
 1yemek kaşığı tepeleme nişasta
 1/2 çay bardağı su
 Arzuya göre şeker

Yapılışı
Küçük bir tencereye buzu çözülmüş meyveleri alın. 1/2 çay bardağı suda nişastayı açıp ilave edin. Tadına göre şeker ekleyip karıştırın,pelte kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Taban hamuru için tüm malzemeleri yoğurarak özlü bir hamur elde edin. Yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak hamuru yayın. Kenar kısımları da biraz yükseltin. Meyveli sos kalıba değmemeli. Soğuyan sosu taban hamurunun üzerine yayın.
Kırıntı kısmı için gerekli malzemeleri mutfak robotunda hızlıca bir kaç dakika karıştırın, elinizle ufalayarak kırıntı halince üzerine serpin.
180 dereceli fırında pişirin. Yaklaşık 40 dk. kadar sürüyor. Dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder