Bugünkü tarifimizde yine hem çok severek yaptığım, hemde yediğim bir pilav.Denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
3 SU BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR
6 SU BARDAĞI SICAK SU
1 SU BARDAĞI ÇİĞ BADEM
1 SU BARDAĞI KUŞ ÜZÜMÜ
2 DOLU YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
YARIM SU BARDAĞI ZEYTINYAĞI
YAKLAŞIK 3-3,5 ÇAY KAŞIĞI TUZ
YAPILIŞI;
İlk olarak bulgur soğuk suda yıkanır ve süzülür.TEREYAĞI pilav tenceresinde güzelce eritilir, zeytinyağı ilave edilir. Bademler hafif kızarana kadar kavrulur ardından kuş üzümü de karıştırılır, bulguruda koyup 2 dk daha hepsini kavurup sıcak suyu ve tuzu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Tencereyi KAĞIT havlu örtüp kapağı kapatılır ve demlendirilir.
AFIYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder