İzleyiciler

1 Ekim 2014 Çarşamba

TAHİNLİ CEVİZLİ ÇÖREK

Merhaba bugün blogda daha önce haşhaşlı olarak yaptığım çöreğin birde tahinlisini paylaşmak istiyorum.çok severek yiyilen ve bence tahinin çok yakıştığı bir çörek. Zaten tahin ile yapılan herşey çok güzel oluyor değil mi?:)

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI SU
1 SU BARDAĞI SÜT
1 KÜP YAŞ MAYA
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
2 ADET YUMURTA(sarıları üzeri için)
2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN

İÇ MALZEMESİ
5 YEMEK KAŞIĞI TAHİN
YARIM SU BARDAĞI CEVİZ(isteğe bağlı)
3-4 DOLU YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

YAPILIŞI;
Ilk olarak süt ve suyumuzu ılık olacak şekilde ısıtıyoruz.küp yaşmaya ve şekerimizi koyup 10 dk kabarması için bekliyoruz.derin bir kapta sıvıyağ, yumurta,tuzu koyup mayalı karışımıda ilave edip azar azar unu ekleyerek güzelce yoğuruyoruz. Çok iyi yoğurmamoz gerekiyor.( maya çok daha iyi altive oluyor) hamurumuzu yaklaşık 45 dk kabarması için bekletiyoruz.iç malzememizi güzelce karıştırıp bırakıyoruz.
Kabaran hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak ince bir hamur açıyoruz. Ince olması iyi pişmesi için önemli. Harcımızı sürüp rulo yaparak bıçak ile üstten kesiyoruz. Kendi etrafında çevirerek bırakıyoruz.( simit şeklide verebiliriz) üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında 10 dk daha sonra 180 dereceye fırın ısısını düşürerek kızarana kadar pişiriyoruz.
AFIYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder