İzleyiciler

30 Ekim 2014 Perşembe

ELMALI KURABİYE

Merhaba
Bugün bloğumda herkesin severek Yediği ve genelde yapılan bir tarif paylaşmak istedim ELMALI kurabiye:)

MALZEMELER
125 GR ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERI
1 SU BARDAĞI NİŞASTA
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
YAKLAŞIK 3-3,5 SU BARDAĞI UN

İÇ MALZEMESİ
4 ADET ELMA
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1,5 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ

YAPILIŞI
İlk olarak elmayı rendeliyoruz ve şekeri katıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Cevizi ve tarçında katıp altını kapatıyoruz.
Diğer tarafta hamur malzemelerimizin tümünü yoğurma kabımıza koyup en son unu yinede dikkatli olarak azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça alıp merdane ile 0,5 cm kalınlıkta açıp büyük yuvarlak bir kalıp yada tencere Kapağı ile düzgün bir yuvarlak çıkarıyoruz.boylamasına ve enlemesine kesiyoruz yani 4 e bölüyoruz.her parça V şeklinde oluyor. Sivri uçtan geniş kısmına doğru aralarında 1 er parmak olucak şekilde video da olduğu gibi kesiyoruz.bu şekilde 3 kesi atılıyor.ortalarına ELMALI harç konur ve hamurun geniş kısımları birbirinin üzerine gelicek şekilde ( çocuk kundaklar gibi ELMALI harcın üzeri kapatılır.ve tepsiye dizilir 190 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
Yada 2. Alternatif şekil olan ceviz büyüklüğünde yuvarlağı yarım cm kalınlığında açıp yuvarlak kalıp ile yuvarlak çıkarıp boylamasına dış kenardan bir parmak kalıcak şekilde kesip yine ortasına harç ve kesilen şeritleri soldan sağa ve diğerini Sağdan sola kapatıyoruz. Harç ortada kalıyor (video daki gibi)
Tercih sizin

AFIYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder