İzleyiciler

4 Ekim 2014 Cumartesi

PAPYON TATLISI

Merhaba,
İlk olarak bugün herkesin Bayramı'nı kutlamak istiyorum. Kurban bayramı dolayısı ile bugün sizinle çok güzel bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum. Papyon tatlısı:)

MALZEMELER 
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
1 YUMURTA
1 TUTAM TUZ
ALDIĞI KADAR UN

ÜZERİ İÇİN
YUMURTA AKI
CEVİZ

ARASINA SÜRMEK İÇİN
100 GR TEREYAĞ 

ŞERBET İÇİN
3 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
3 SU BARDAĞI SU
2-3 DAMLA LİMON

YAPILIŞI
İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz.ve soğumaya bırakıyoruz.
Hamurumuzu hazırlıyoruz yumuşak bir hamur olucak.hazırladığımız hamurumuzu 3 parçaya ayırıp çok ince olucak şekilde açıyoruz. Açtığımız hamurdan ağzı geniş bardak ile yuvarlaklar çıkarıp her yuvarlağa fırça ile tereyağ sürüyoruz.4 Tane yuvarlağı üstüste getirip elimiz ile ortadan büzerek tepsiye diziyoruz. Cevizleri yumurta Akın'a batırıp ortasına koyup 180 derece fırında pişiriyoruz.fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbeti üzerine bölüştürüyoruz.
AFIYET OLSUN:)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder