MALZEMELER
ÜST MUHALLEBİSİ İÇİN
2 YUMURTA
1,5 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 ÇAY BARDAĞI UN
ALT ZEMIN İÇİN
YARIM PAKET PETİBÖR BISKÜVI
4-5 ADET MUZ
TARÇIN
1 SU BARDAĞI FINDIK VEYA CEVIZ
SERPMEK İÇİN
PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI:
Ilk olarak bir kapta yumurta ve şeker eriyene kadar mikser ile 7-8 dk çırpılır
Ardından elenmiş un ve kabartma tozu eklenir.
Ayrı bir yerde küçük boy fırın tepsisine petibör bisküviler dizilir üzerine halka halka kesilen muz dilimleri yerleştirilir. Üzerine miktar zevke bağlı olarak tarçın serpilir ardından ( ben 1 su BARDAĞI fındık kullandım) rondodan geçirilir ve üzerine yine serpilir. şimdi en zor kısım bana göre:( ilk hazırladığımız kek karışımı gibi olan karışımı yaymakta işte zor olan bu:( Biraz yayarken muzlar Kalkıyor spatula ve bıçak yardımıyla düzelterek üzerini kapatıyoruz.ve artık fırına hazır( VİDEODA O KISMI KOYMAYI UNUTMUŞUM SORAN OLUR ISE VEYA GÖRMEK ISTEYEN EKLERIM GÖRÜNTÜ) önceden ısıtılmış fırında 180 derece 30 dk pişiriyoruz.
Fırından çıktıktan 5 dk sonra yuvarlak uçlu kurabiye kalıbı ve veya yok ise bardak ağzı ile yuvarlaklar çıkarıp ayrı tabağa alıyoruz. Ve üzerine pudra şekeri serperek servis yapıyoruz.
AFIYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder