İzleyiciler

23 Nisan 2015 Perşembe

3 RENKLİ SALATA

MALZEMELER:
1 KAVANOZ PANCAR TURŞUSU
5-6 ADET ORTABOY HAVUÇ
4-5 ORTABOY PATATES
1 DEMET DEREOTU
1 DEMET TAZE SOĞAN
1 AVUÇ MAYDONOZ
3-4 KAŞIK SÜZME YOĞURT
2-3 KAŞIK MAYONEZ
YARIM LIMON SUYU
2-3 DİŞ SARIMSAK
2 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
TUZ

YAPILIŞI
İlk olarak pancar turşusu rendelenip kalıp Yapacağımız kalıbın en altına bastırılır.
Ayrı yerde havuçlar rendelenip yağda sotelenirken 2 yemek kaşığı sirke tuz ve arzu ya göre sarımsak ile karıştırılır ve soğumaya bırakılır. O Sırada tencerede patateslerde haşlanmak üzere soyulur ve doğranıp Püre yapılır. İçine soğuduktan sonra ince doğranmış taze soğan,maydonoz ve dereotu karıştırılır. Yoğurt,mayonez,limon suyu ve tuzda ilave edilir. Kalıbın en altına koyulan pancarın üzerine patates sonrada Havuç bastırılır ve 1 gece buzdolabında bekletilir.
Sonraki gün ters çevrilip kalıptan çıkarılır servise hazır afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder