Merhaba
Sunumu ile çok şık çok lezzetli bir salata tarifi geliyor
MALZEMELER
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 YEMEK KAŞIĞI ÇÖREKOTU
1 YEMEK KAŞIĞI SUSAM
2 YUMURTA SARISI
1 AVUÇ DEREOTU
2-3 SU BARDAK UN
KARABIBER,KIRMIZIBİBER,TUZ
SALATASI İÇİN
MEKSİKA FASULYESİ
MISIR
KARNİŞON TURŞU
YEŞIL VE SİYAH ZEYTİN
KAPYA BIBER
SİVRİBİBER
YEŞİLLİK
ZEYTİNYAĞI
LIMON
TUZ VE BAHATLAR
YAPILIŞI
İlk olarak hamur için tüm malzeme karıştırılır ve yoğrulur.
Hamurdan beze alınır ve merdane ile açılır herhangi bir kabın tersi yaslanarak kaplanır.(ben sufle kabı kullandım)
180 derece Fırında pişirilir.
Salata hazırlanır tüm malzeme doğranır ve salata yapılır. Salatayı servis edeceğiniz anda çanaklara koyunki yumuşamasın.
En son yağ,limon ve baharatlar gezdirilir.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder