İzleyiciler

5 Nisan 2015 Pazar

PASTANE POĞAÇASI

Merhaba
Bugün tam pastane işi bir poğaça tarifim var. Kesin denemelisiniz.

MALZEMELER
60 gr şeker
25 gr tuz
1 paket yaş maya
1 Paket kuru maya
3 yumurta
500 gr margarin
1 kg un
250 ml süt 
1 Paket toz kremşanti
 
ÜZERI İÇİN 
Yumurta sarısı
Veya
Pekmezli su 
Susam

İÇİNE
PEYNİR
VEYA 
KAŞAR PEYNİR

YAPILIŞI 
Tüm malzeme un Hariç hamur karıştırma kabına alınır. Maya yarım çay Bardağı ılık suda eritilip dökülür.ilk olarak Sıvı haliyle hamur karıştırma aparatıyla iyice karışır ve yaklaşık 1 kg un ilave edilir karıştırıcı ile karıştırmaya devam edilir.
Hamur bezelere ayrılır ve herbir bezeye peynir veya kaşar peyniri konur. Avuç içiyle bastırılır ve peynir hamura gömülür ve hamur kapatılır.
Kaşar peynirine farklı şekil verilir.
Tepside bu şekilde 45 dk mayalandırılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
KAŞARLI olan ise Pekmezli suya ve susama bulanır.
180 derecede pişirilir.
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder