İzleyiciler

12 Aralık 2015 Cumartesi

TEK ATIMLIK KURABİYE

TEK ATIMLIK KURABİYE
MALZEMELER
1 SU BARDAK TAHİN
1 SU BARDAK PUDRA ŞEKERİ
2-3 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY BARDAK SIVIYAĞ( TAHİNİNİz ÇOK SULU VE YAĞLI İSE HİÇ YAĞ KOYMAYIN.
EĞER KATI BİR TAHİN İSE 1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ KOAYABİLİRSİNİZ)
ALDIĞI KADAR UN

İÇİNE VE ÜSTÜNE
BÜTÜN FINDIK
YARIM SU BARDAK PUDRA ŞEKER
YARIM SU BARDAK TAHİN

YAPILIŞI
Tahin,pudra şekeri ve azar azar yoğura yoğura ilave edeceğimiz unumuzu kabımıza alıyoruz. Ele yapışmayan hamur olucak yoğurun yuvarlayabileceğimiz bir humur olucak.
Minik kopardığımız hamurların içine   Bütün fındık koyup kapatın. 180 derecede 15-20 pişirin.
Fırından çıktıktan 5 dk sonra Buzdolabı poşetine yarım bardak pudra şekeri ve tarçın koyup kurabiyeleri içine koyuyoruz,poşetin içinde kurabiyeleri karıştırıp buluyoruz.
AFİYET OLSUN:) 











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder