İzleyiciler

26 Mart 2016 Cumartesi

BAKLAGİLLİ BUHARDA SOMON

BAKLAGİLLİ BUHARDA SOMON
MALZEMELER
4-5 ADET SOĞAN
1 ÇAY BARDAK KARABUĞDAY
1 ÇAY BARDAK MAŞ FASULYESİ
1 ÇAY BARDAK YEŞİL MERCİMEK
PATLICAN
KARNIBAHAR
KABAK
KIRMIZI BİBER
YEŞİL BİBER
DENİZ BÖRÜLCESİ
BABY PATATES
SOĞAN
BAHARATLAR
TUZ
ZEYTİNYAĞI
LİMON

YAPILIŞI
İlk olarak karabuğday,mercimek,MAŞ fasulyesi yıkayıp haşlıyoruz. Diğer sebzeleri de doğrayıp hazırlıyoruz. Ben somonu normal kılçıklı almıştım ama fleto alıp doğramak daha iyi olucak. Baharat olarak karabiber,kırmızı biber,kişniş,zerdeçal,biberiye,tuz ve zeytinyağı da ilave edip hepsini karıştırıyoruz. Üzerine limonları dilimleyip koyuyoruz.Buhar fırınınız var ise buharda ( su koymadım hiç) yok ise fırında biraz su koyup pişirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN:)













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder