İzleyiciler

21 Mayıs 2016 Cumartesi

YONCA KURABİYE



YONCA KURABİYE POĞAÇA
MALZEMELER
2 YUMURTA AKI İÇİNE ( SARILAR ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN)
250 GR TEREYAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI SIVIYAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 SU BARDAK SÜT
1 PAKET KARBONAT(4-5 damla limon suyu üzerine sıkın)
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 TATLI KAŞIK TUZ
1 TATLI KAŞIK ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP ( isteğe bağlı)
1 BARDAK YERFISTIK(Azaltılabilir)
1 BARDAK PRİNÇ CEVİZ(Azaltılabilir)
ALDIĞI KADAR UN

ÜZERİ İÇİN
2 YUMURTA SARISI
HAŞHAŞ,ÇÖREKOTU....GİBİ

YAPILIŞI
Oda sıcaklığında tereyağ,yumurta akları ile  diğer tüm malzeme ilave edilerek yoğrulur.
NOT:Sadece karbonat unun üzerine dökülür ve üzerine 4-5 damla limon suyu sıkalım ve köpürtelim)
Ele yapışmayan hamurumuzu yuvarlayalım ve mutfak makası ile kesikler atalım yonca şeklinde olucak.Farklı şekilde verebilirsiniz.
Hamuru çok güzel oluyor.
Üzerine yumurta sarılarını sürüp süslüyoruz. 
AFİYET OLSUN:)















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder