İzleyiciler

26 Şubat 2017 Pazar

EL AÇMASI SU BÖREĞİ

EL AÇMASI SU BÖREĞİ

8 adet yumurta

2 Tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 Çay bardak su

7-8 bardak un 


Yapılışı

İlk olarak yumurtayı tuz ile çırpıyoruz. Sonra su ve yağ ile çırpmaya devam ediyoruz. Kontrollü olarak un ekleyip iyice yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamından sert olucak hamurumuz. 

12 Adet bezeye ayırıp 30 dk dinlendiriyoruz.

Peynir ve maydonozu hazırlayalım.

Ayrı yerde Yaklaşık 4 tahta kaşık tereyağ ile 1 çay bardağı sıvıyağı karıştırıp eritelim.

Ve Bir tencere su kaynatıp içine 1 yemek kaşık tuz ve sıvıyağ koyalım.

Dinlenen hamurlarımızı unladığımız tezgahta tek tek açalım.

İlk katı haşlamıyoruz ve tepsimizi yağlayıp

Yufkamızı yayalım. Diğer yufkaları haşlamaya başlıyalım. Yaklaşık 3-5 dakika haşlayıp kevgirle çıkarıp soğuk suya koyup hafif suyunu alalım ve yağladığımız yufkanın üzerine yayalım 4 kere üst üste yağlayıp aynı işlemi yapalım. Oeynir harcı yayalım 2 yufka daha haşlayıp üstüne yağlayıp koyalım ilk 6 yufka bitti. Tekrar peynirli harç koyup 5 yufkayıda yine  tek tek haşlayıp yağlayıp koyalım. Son yufkayı haşlamadan koyalım ve yağlayıp keselim. 

185 derece fırında yaklaşık 45 dk pişirelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder