İzleyiciler

26 Şubat 2017 Pazar

ETİ CİN PASTA

ETİ CİN PASTA☕️☕️☕️

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardak su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr)
  • 1 paket vanilya (5 gr)
  • 2,5 çay bardağı dolusu un

Portakallı Jölesi İçin:

  • 2 su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 5-6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket şekerli vanilya (5 gr)

Üzeri İçin:

  • Kakaolu pasta süsü

Eti Cin Pastası Tarifi Yapılışı

Bir kaba yumurtaları ve şekeri koy mikser ile 5 dakika çırp. Üstüne sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu, vanilyayı ile unu ilave edip karıştır .Yağlanmış tart kalıbına hamuru döküp eşit şekilde yay .Önceden ısınmış 180° fırında 15-20 dakika civarı pişir. Portakallı jölesi için; tencereye portakal suyunu, şekeri, suyu ile nişastayı koyu .Orta ateşte karıştırarak koyulaşana dek pişir. Sonra vanilyayı ilave et karıştır .Jöleyi ara ara karıştırarak soğut.
Soğumuş keki tart kalıbından çıkarıp servis tabağına al. Üstüne hazırladığın soğuk jöleyi dök. Eti Cin Pastanın üzerini pasta süsü ile süsle servis yap. Afiyet oluvesin =)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder