İzleyiciler

26 Şubat 2017 Pazar

TUZLU KEK

TUZLU KEK

MALZEMELER

4 YUMURTA

1,5 SU BARDAK YOĞURT

1 SU BARDAK UN

2 SU BARDAK MISIR UNU

2 ADET KABARTMA TOZU

1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP

2 ADET SOĞAN

3 ADET PATATES

KAŞAR LORU

HELLİM PEYNİRİ

YEŞİL ZEYTİN

SİYAH ZEYTİN

KARABİBER

KIRMIZIBİBER

KAJUN BAHARATI

KEKİK

FESLEĞEN

TUZ

SUSAM


YAPILIŞI

Yumurtayı tuz ile iyice çırpıyoruz.yoğurt,un,mısır unu ve kabartma tozlarını,mahlebi ekleyip çırpıyoruz.ayrı yerde soğanları doğrayıp kavuralım. Patatesleri küp doğrayıp çiğ olarak yağladığımız borcama baharatlayıp dökelim. Soğuyan soğanları hamura,peynirleri,zeytinleri,baharatlarıda ekleyip kaşıkla karıştıralım.Patateslerin üzerine hamur karışımını dökelim.üzerine susam serpelim.

180 derecede 45-50 dk pişirelim.

AFİYET OLSUN