TUZLU KEK
MALZEMELER
4 YUMURTA
1,5 SU BARDAK YOĞURT
1 SU BARDAK UN
2 SU BARDAK MISIR UNU
2 ADET KABARTMA TOZU
1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP
2 ADET SOĞAN
3 ADET PATATES
KAŞAR LORU
HELLİM PEYNİRİ
YEŞİL ZEYTİN
SİYAH ZEYTİN
KARABİBER
KIRMIZIBİBER
KAJUN BAHARATI
KEKİK
FESLEĞEN
TUZ
SUSAM
YAPILIŞI
Yumurtayı tuz ile iyice çırpıyoruz.yoğurt,un,mısır unu ve kabartma tozlarını,mahlebi ekleyip çırpıyoruz.ayrı yerde soğanları doğrayıp kavuralım. Patatesleri küp doğrayıp çiğ olarak yağladığımız borcama baharatlayıp dökelim. Soğuyan soğanları hamura,peynirleri,zeytinleri,baharatlarıda ekleyip kaşıkla karıştıralım.Patateslerin üzerine hamur karışımını dökelim.üzerine susam serpelim.
180 derecede 45-50 dk pişirelim.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder