Baslangic icin:
- 1/2 kap tam yagli sut
- 2 yemek kasigi seker
- 1 yaş maya
- 1/2 kap un
Kek Icin:
100 gr tereyağ
- 1/2 kap seker
- 1 yumurta+3yumurta sarısı
- 5-6 kap un
- 1 tatli kasigi tuz
- 1,5 bardak tam yagli sut
- 1 yemek kasigi vanilya ozutu
- Yarım su bardak su
- 2 yemek kasigi limon ya da portakal kabugu rendesi
- 1 kap kup kup dogranmis meyve sekerlemesi
- 1/2 kap kuru uzum* kuş üzümü
- 1 kap kuru kayisi (minik minik dogranmis)
- 1/2 kap yaban mersini
- Uzerine surmek icin 2 yemek kasigi su ile cirpilmis 1 yumurta
Yapilisi:
Baslangic icin 1/2 kap tam yagli sut, 2 yemek kasigi seker, yaş maya 30 dk beklesin sonra 1/2 kap unu karistirin, tekrar uzerini strec film ile sarin ve yarim saat ilik bir yerde bekletin.
- Panettone icin tereyagini seker ile iyice krema kivamina gelene kadar karistirin.
- Yumurtalari birer birer ekleyip iyice tereyagi seker karisimina yedirin.
- Baska bir kapta un ve tuzu eleyin.
- Bir diger kapta sut, vanilya ozutu, portakal kabugu rendesi ve suyunkaristirin.
- Un karisimini ve vanilya karisimini tereyagli karisima ilave edip karistirin ve mayali baslangici ilave edin. Meyveleri de ilave edip hamuru 5 dk. yogurun.
- Hamurun uzerini strec filmle sarip ilik bir yerde 1 saat mayalanmaya birakin.
- Eger 15 cm’lik kelepceli kalip kullanacaksaniz kalibin altini ve kenarlarini parsoman kagidi ile kaplayin.
- Hamuru kaliplara yerlestirin.
- 1 saat kadar daha mayalanmasi icin hamuru ilik bir yerde bekletin.
- 1 saat sonunda uzerine yumurta ve su karisimini firca ile surun.
- Onceden 175 C’ye isitilmis firinda uzeri kizarana ve ortasina batirilan kurdan temiz cikana kadar pisirin. (15 cm.’lik kelepceli kaliplarda 2 panettone icin yaklasik 45-50 dk., cupcake kagitlari icin 25-30 dk.)
- Eger uzeri cok kararir ve yanacak gibi olursa son pismesinin 30 dk.sinda panettonenin uzerini aluminyum folyo ile sarin.
- Firindan cikinca 3-4 saat tamamen sogutup dilimleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder