İzleyiciler

26 Şubat 2017 Pazar

PANETTONE (İTALYAN EKMEĞİ)

Baslangic icin: 

  • 1/2 kap tam yagli sut
  • 2 yemek kasigi seker
  • 1 yaş maya
  • 1/2 kap un

Kek Icin: 


    100 gr tereyağ

  • 1/2 kap seker
  • 1 yumurta+3yumurta sarısı
  • 5-6 kap un
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1,5 bardak tam yagli sut
  • 1 yemek kasigi vanilya ozutu
  • Yarım su bardak su
  • 2 yemek kasigi limon ya da portakal kabugu rendesi
  • 1 kap kup kup dogranmis meyve sekerlemesi 
  • 1/2 kap kuru uzum* kuş üzümü
  • 1 kap kuru kayisi (minik minik dogranmis)
  • 1/2 kap yaban mersini
  • Uzerine surmek icin 2 yemek kasigi su ile cirpilmis 1 yumurta

 

Yapilisi:

Baslangic icin 1/2 kap tam yagli sut, 2 yemek kasigi seker, yaş maya 30 dk beklesin sonra  1/2 kap unu karistirin, tekrar uzerini strec film ile sarin ve yarim saat ilik bir yerde bekletin.

  • Panettone icin tereyagini seker ile iyice krema kivamina gelene kadar karistirin.
  • Yumurtalari birer birer ekleyip iyice tereyagi seker karisimina yedirin.
  • Baska bir kapta un ve tuzu eleyin.
  • Bir diger kapta sut, vanilya ozutu, portakal kabugu rendesi ve  suyunkaristirin.
  • Un karisimini ve vanilya karisimini tereyagli karisima ilave edip karistirin ve mayali baslangici ilave edin. Meyveleri de ilave edip hamuru 5 dk. yogurun.
  • Hamurun uzerini strec filmle sarip ilik bir yerde 1 saat mayalanmaya birakin.
  • Eger 15 cm’lik kelepceli kalip kullanacaksaniz kalibin altini ve kenarlarini parsoman kagidi ile kaplayin. 
  • Hamuru kaliplara yerlestirin.
  • 1 saat kadar daha mayalanmasi icin hamuru ilik bir yerde bekletin.
  • 1 saat sonunda uzerine yumurta ve su karisimini firca ile surun.
  • Onceden 175 C’ye isitilmis firinda uzeri kizarana ve ortasina batirilan kurdan temiz cikana kadar pisirin. (15 cm.’lik kelepceli kaliplarda 2 panettone icin yaklasik 45-50 dk., cupcake kagitlari icin 25-30 dk.)
  • Eger uzeri cok kararir ve yanacak gibi olursa son pismesinin 30 dk.sinda panettonenin uzerini aluminyum folyo ile sarin.
  • Firindan cikinca 3-4 saat tamamen sogutup dilimleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder