İzleyiciler

22 Ocak 2018 Pazartesi

GELELİ KEBABI

GELELİ KEBABI 🍆🍆🍆🍆🍆


  •             1 kg Dana veya kuşbaşı et
  • 8-10 adet patlıcan
  • 3 adet iri sulu domates
  • 4-5 adet biber
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • karabiber
  • tuz
  • isot
  •             Kişniş,tarhun,pulbiber

 

 Patlıcanları fırında kabuklarından ayrılacak kadar közleyin.

Etleri orta boy bir tencereye alıp harlı ateşte suyunu salana kadar kavurun.Ardından üzerine biraz su ve sıvıyağ ekleyin ve suyunu çekip etler yumuşayana kadar pişirin.Bu aşamada ocağın altını kısın.

Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın.

Doğranmış soğan ve biberleri etlere ilave edin ve kavurun.1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurmaya devam edin.Doğranmış domatesleri ve baharatlarını ekleyip karıştırın.2-3 dakika kadar pişirin.

 

Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.Tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ ilave edip doğranan patlıcanları ekleyin.Tuz serpin ve kavurun.Fırın kabına alın.Üzerine kavrulan etleri aktarın ve güzelce yayın.

Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.üzerine isteğe bağlı kaşar rendesi koyun(çok güzel oluyor) fırın içinde kendi sıcağında erisin Sıcak olarak servis edin.

😋