İzleyiciler

22 Ocak 2018 Pazartesi

TUZDA BALIK

TUZDA BALIK 🎣 🎣🎣🎣


1100-1500 gr levrek 

(sadece karın kısmı içi temizlenmiş olsun kafa kuyruk  pulları üzerinde olucak)

1 kg kalın tuz 

1 kg sofra tuzu(veya 2 kg direk kalın turşu tuzu)

4 yumurta akı 

Yumurta akı kadar kontrollü su

1 adet kuru soğan 

2-3 diş sarımsak 

2-3 dilim limon 

1 dal biberiye 

1 dal kekik 

defne yaprağı 


Hazırlanışı;

Öncelikle

Bir karıştırma kabı içerisinde kalın tuzu ve sofra tuzunu karıştırın. Ardından yumurta akı ve suyu ilave edip iyice yoğurarak bir harç elde edin. Yumurta akı tuzları bir araya getirerek bu harcın balığın etrafını tıpkı bir sur gibi kaplamasını sağlayacak. 

Hazırladığınız bu harcı yağlı kağıt serili tepsinizin üzerine ince uzun vebalığınızın altına yatak olacak şekilde dikkatlice yayın. Tabanı yaydıktan sonra defne yapraklarını  koyun derisi ve pulları üzerinde olan balığınızı bu harcın üzerine koyun. 

İnce doğranmış kuru soğanı, sarımsağı, limonu, taze baharatları ve defne yaprağını lezzeti arttırmak için balığınızın temizlediğiniz karın kısmına yerleştirin. Bu malzemeler balığa lezzet katacak.

Balığın içerisine tuz girmemesi için balığın karın kısmını doldurduktan sonra iyice kapatın. Kapattığınız karın kısmını sıkıştırarak üzerine hazırladığınız yumurtalı harçtan koyarak balığınızın tamamını bu harç ile kaplayın. 

Eğer ki balığınız büyük gelirse açıkta bırakacağınız kısımların kuyruk ve kafa kısmı olmasına dikkat edin. 

Tuz doğru kullanıldığı zamanlarda iyi bir pişirme aracıdır bu sebeple balığın her yerini tuzla tamamen kapattığınızdan emin olun. 

Tuz tüm tatları içerde hapsederek balığı pişirecektir. Ancak balığın kilosunun önemini atlamamak lazım, bu işin en önemli püf noktası bir kilonun altındaki balıkların bu teknikle pişirildiğinde kuruyor olduğunu bilmektir. 

Pişirme işlemine geldiğimiz zaman ise pişirme süresi ise 180 derecede yaklaşık 1 saati buluyor.( Fırından fırına farklılık gösterebilir.(

Bu arada Ben sadece turşu tuzu kullandım 

2Kg.

Ama 1 kg turşuluk ve 1 kg sofra tuzuda karıştırılabilir.

Sonrası olan Şov size kalmış. İsterseniz üzerine kolanya serpip ateşleyebilirsiniz.

Sonra ise dikkatlice tuzu kırıp balığınızı servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder