EVDE BEYTİ
Malzemeler
24 adet baklavalık yufka( normal yufka ilede olur.ozaman tek yufkayı yağlayıp rulo yapın. Baklavalık yufkayla daha çıtır oluyor👍🏻👍🏻)
1 kg köftelik kıyma(dana-kuzu karışık kıyma)
2-3 adet soğan
1 adet yumurta
10 – 15 dal doğranmış maydanoz
Galeta unu (kıvam buluncaya kadar)
Tuz, karabiber, kimyon, köfte baharı,kırmızıbiber,kişniş,tuz
Yufkaların üzerine;
Sıvıyağ- su karşımı
Sos için;
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı domates sos
Sivri biber
Kapya biber
Tuz, karabiber
Yanında servis etmek için;
Yoğurt
Sarımsak
Tereyağ-pul biber
Maydanoz
Yapılışı
Öncelikle köfte için gerekli malzemeleri bir kabın içinde iyice yoğurun. (İyi bir köfte yapmak için, mutlaka soğanın suyunu da kullanın. Soğan,sarımsak ve maydonozu rondodan geçir)baharatları,yumurta ve Galete ununuda ekle iyice yoğur
Yoğurduğunuz köftenizi dinlendirmek için buzdolabına kaldırın.
3 adet baklava yufkasını üst üste koyun ve üzerine fırça ile sıvıyağ su karışımını sür.
Uzun kenarı boyunca dinlendirdiğiniz köftenizden dizip sıkıca rulo yapın.
2-3 parmak genişliğinde verev dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine veya borcama dizin.
Bu işlemi tüm yufkalarınız ve köfteniz bitene kadar yapın.24 adet yufkadan 8 rulo çıkıyor.
Tepsiye dizdiğiniz yufkalı köftelerinizin üzerine kalan su-sıvıyağ karışımını dökün.180-190 derecelik fırında pişirin.
Bu esnada sosu için geniş çe bir tavada sıvıyağı ekleyin.Biberleri kavurun, domates sos koyun kavurun.
Tuzunu, karabiberini ekleyip karıştırın.
Pişen sosu döküp üzerine beyti kebaplarınızı servis tabağına dizip üzerine birde yoğurt sarımsak ve tereyağ biber sos dökün.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder