İzleyiciler

4 Şubat 2018 Pazar

PUDRA ŞEKERLİ KARA HELVA


PUDRA ŞEKERLİ KARA HELVA

Malzemeler :

  • 1 kg Un
  • 350 gr Pudra şekeri ( 1.5 Paket )
  • 250 gr Eritilmiş Tereyağı
  • 1 su bardak sıvıyağ

Süslemek için :

  • Ceviz veya fındık

Yapılışı :

  • Unu tepsiye döküp 200 derece fırında 10 dk da bir kontrollü karıştır
  • Rengi koyulaşması lazım
  • Kavrulan unu yoğurma kabının içine sıcak sıcak eleyelim.
  • Sonra üzerine pudra şekerinide eleyelim.
  • Un ve Pudra şekeri mutlaka elenmesi lazım.
  • Elenmiş sıcak un ve Pudra şekerinin üzerine eritilmiş Tereyağı ve sıvıyağı döküp kaşıkla iyice karıştıralım.
  • Yada varsa yoğurma makinesinde karıştıralım.
  • İyice karışan helvamızı borcamın veya kalıba döküp Kasıkla düzleyelim.
  • Sonrada bardak veya tabanı düz bir kase ile bastırıp iyice düzleyelim.
  • İlk başta yumuşak olan Helvamız soğuyunca sertlesicektir.
  • Sertlesince dilimleyin.

Afiyet olsun