PUDRA ŞEKERLİ KARA HELVA
Malzemeler :
- 1 kg Un
- 350 gr Pudra şekeri ( 1.5 Paket )
- 250 gr Eritilmiş Tereyağı
- 1 su bardak sıvıyağ
Süslemek için :
- Ceviz veya fındık
Yapılışı :
- Unu tepsiye döküp 200 derece fırında 10 dk da bir kontrollü karıştır
- Rengi koyulaşması lazım
- Kavrulan unu yoğurma kabının içine sıcak sıcak eleyelim.
- Sonra üzerine pudra şekerinide eleyelim.
- Un ve Pudra şekeri mutlaka elenmesi lazım.
- Elenmiş sıcak un ve Pudra şekerinin üzerine eritilmiş Tereyağı ve sıvıyağı döküp kaşıkla iyice karıştıralım.
- Yada varsa yoğurma makinesinde karıştıralım.
- İyice karışan helvamızı borcamın veya kalıba döküp Kasıkla düzleyelim.
- Sonrada bardak veya tabanı düz bir kase ile bastırıp iyice düzleyelim.
- İlk başta yumuşak olan Helvamız soğuyunca sertlesicektir.
- Sertlesince dilimleyin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder