İzleyiciler

7 Mart 2018 Çarşamba

GARNİTÜRLÜ KARNIBAHAR PİLAVI

GARNİTÜRLÜ KARNIBAHAR PİLAVI

Malzemeler

  • Bir orta karnabahar
  • 1 adet garnitür 
  • 1 adet kırmızı biber,
  • Bir avuç kıyılmış dereotu,
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı kimyon,
  • 1/2 çay kaşığı karabiber,
  • Tuz

YAPILIŞI


Hazırlanışı

  1. Karnabaharı yıkayıp kalın köklerini ayıklayın,
  2. Rondoya alıp tane tane olana kadar çekin,
  3. 1 adet garnitürü yıkayalım
  4. Biberi kere kare doğrayın,
  5. Zeytinyağı geniş bir tencerede kızdırın,
  6. Karnabaharı ekleyip karıştırın (su koyulmuyor),
  7. Kapağını kapatıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin,
  8. Dereotu, pul biber, kimyon, kara biber ve tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın.