GARNİTÜRLÜ KARNIBAHAR PİLAVI
Malzemeler
- Bir orta karnabahar
- 1 adet garnitür
- 1 adet kırmızı biber,
- Bir avuç kıyılmış dereotu,
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ,
- 1 tatlı kaşığı pul biber,
- 1 çay kaşığı kimyon,
- 1/2 çay kaşığı karabiber,
- Tuz
YAPILIŞI
Hazırlanışı
- Karnabaharı yıkayıp kalın köklerini ayıklayın,
- Rondoya alıp tane tane olana kadar çekin,
- 1 adet garnitürü yıkayalım
- Biberi kere kare doğrayın,
- Zeytinyağı geniş bir tencerede kızdırın,
- Karnabaharı ekleyip karıştırın (su koyulmuyor),
- Kapağını kapatıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin,
- Dereotu, pul biber, kimyon, kara biber ve tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder