İzleyiciler

24 Aralık 2020 Perşembe

ABAGANNUŞ KEBAP

ABAGANNUŞ KEBAP
500 gr dana kuşbaşı
4 Adet bostan Patlıcan
3 Adet Domates
4-5 Adet Yeşil Biber
4 Adet  Tatlı Kırmızı Biber
2 adet patates
2 adet  Kuru Soğan
4 dis sarımsak
zeytinyağı
1 yemek kasik tereyag
Tuz
Kırmızı Toz Biber
Toz Karabiber
Üzeri icin
Rende kasar

YAPILIŞI
•  patlıcanları,domatesleri,carliston biberleri ve kapya biberleri  fırında közleyelim  kabuklarını soyup hazırlayım.
• Patatesleri küp küp doğrayıp hafif yağda kızartalım.
• Bir tencereye  kuşbaşı etmizi koyup kavuralım kavrulup suyunu çektikten sonra soğanı ve sarimsağı koyup 1 yemek kaşığıda tereyag ile kavurmaya devam.
• Baharatlar ve tuzunu ilave edin.
• Biberler solunca domatesi ilave edip yeteri kadar tuz ekleyin.
• Közlediğimiz sebzeleri doğrayıp hazırlayım.
• Fırın kabına közlerimizi,patatesi yayalım üzerine kavurduğumuz etimizi koyup kasar rende yapıp  hoooop fırına.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder