LOKANTA USULÜ TERBİYELİ EKŞİLİ KÖFTE
Köftesi için :
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan (rendelenmiş )
4-5 dis rende sarımsak
1 yemek kaşık haşlanmış pirinç
1 yemek kasik ince bulgur
1 yemek kaşık irmik
tuz ,karabiber,kimyon,nane
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta akı
Çorba malzemesi
2 adet orta patates(küp doğranmış )
2 adet havuç (küp doğranmış)
sıvı yağ
8-10 adet küçük arpacık soğan
tuz
un (köfteleri yuvarlamak için )
• Terbiyesi için;
• 1 adet limonun suyu
• 1 adet yumurtanın sarısı
•
Yapılışı
• Köfte için olan malzemeleri derin bir kapta yoğurun minik top köfteler yapın, unu bir tepsiye koyun ,bu köfteleri içinde sallayın ,her yerine un bulansın tencereye yağ ,arpacık soğan ve havucu koyup kavurun (ilk havucu koyduk gec pistigi icin) 10 dk kavurup sıcak suyu koyup birazda havuclari öyle pişirelim.sonra kaynamaya bırakın, patatesleri ekleyin, 10 dk daha pişirin kaynayan suya köfteleri fazla ununu biraz döktürerek tepsiye ,ilave edin kısık ateşte 15-20 dk daha pişirin, bir küçük kasede yumurta ile limon suyunu çırpın, kaynayan yemeğin suyundan kesilmemesi için, terbiyeyi koyup sıcaklığı çok iyi dengeleyip,yemeğimizi yavaş yavaş karıştırarak ekleyin, 5-10 dk kaynasın ocağın altını kapatın isteğe bağlı en son maydonoz koyun sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder