İzleyiciler

26 Aralık 2020 Cumartesi

MANDALİNA SOSLU TAVUK BÜRYAN

MANDALİNA SOSLU
TAVUK BUT BÜRYAN
MALZEMELER
4 adet kalçalı tavuk but
Zeytinyağı
Tuz,karabiber,kimyon,pul biber
Taze kekik,defne yaprak,taze biberiye
2 adet havuç
1 büyük kuru soğan
6 dis sarımsak
4 su bardak arpa şehriye
3 adet mandalina suyu
Yaklaşık 8 bardak su

YAPILIŞI
İlk olarak çizdiğimiz tavuk butlarımızı  baharatlar ve zeytinyağı ile iyice masajlıyoruz.(derisi üstünde kalıcak).
Diger tarafta soğanı,sarımsakları küçük doğuyoruz,havucları küp küp küçük doğruyoruz.mandalina suyumuzu sıkıyoruz.Bekleten tavukları ilk olarak tenceremizde mühürleyerek başlıyoruz.mühürlenen tavukları kenara alıp soğan ve havucu tavukların yağında kavuruyoruz.kavrulduktan sonra sarımsağı atıyoruz.tavukları tekrar harcımızin üzerine yerlestiriyoruz.
Yaklaşık 8 bardak sıcak su ekliyoruz.defne yaprağı ve varsa taze biberiye koyup tavukları beraber 15 dk pişiriyoruz.tavukları tekrar harçtan çıkarıp derin kaseye alıp üzerine sıktığımız mandalina suyunu döküp ,strechfilm kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz ve bekletiyoruz.
Şimdi sıra pilavımızda,4 su bardak arpa sehriyeyi ayrı tenceremizde sıvıyağ ile kavuruyoruz.rengi dönen sehriyeleri fırın tepsisine yayıyoruz.
Üzerine havuçlu,soğanlı harcımızı döküp karıştırıyoruz.fırın tepsimizi fırına koyduk,Fırın teline butlarımızı folyo ile kemikten sarıp telden kemikleri geçiriyoruz.Ve sallandırıyoruz.(Bu islem tavuğun heryerini güzel kızartıyor,pilavın üstünede direk koyabilirsiniz tabi)Beklemiş tavuktan kalan mandalina suyunuda pilava karıstırabilirsiniz.Fırın 190 derecede  pilav ve butların durumuna göre pisiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder