İzleyiciler

27 Aralık 2020 Pazar

CRISPY CHICKEN BURGER

CRISPY CHICKEN BURGER
Çıtır tavuk için:
Malzemeler
kemiksiz-derisiz  tavuk pirzola
3 su bardağı ayran
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber 2  çay kaşığı tuz ,kimyon,karabiber
1 diş sarımsak

Tavukları kaplamak için:
Ronda da çekilmiş mısır gevreği
kekik, toz kırmızı biber,tuz, karabiber,toz sarımsak,granül soğan,kimyon
(Çıtır pane harçta olur uğraşmak istemezseniz)
Su

Kızartmak için
sıvı yağ

ZEYTİN EZMELİ
BURGER EKMEĞİ
MALZEMELER
Yarım su bardak süt
1,5 su bardak su
1 yemek kaşık tereyağ
3 yemek kaşık zeytin yağı
1 yemek kaşık şeker
1 tatlı kaşık Tuz
2 yemek kaşık zeytin ezmesi
1 paket instan maya
5-5,5 su bardağ un

YAPILIŞI
1 gün önceden kemiksiz derisiz tavuk pirzola yı ayran ve baharatlar ilaveli karışım ile soslu olarak ağzi kapalı bekletelim.ne kadar çok sista beklerse lezzet okadar artar.
Ekmeğimiz icin ılık süt-su karışımına seker,tereyağ ve mayamızı koyup 10 dk kabartalım.kabımıza unumuzu,tuzumuzu ve zeytin ezmemizi koyup ,mayalı harcımızı ve zeytinyağınıda koyup güzelce yoğuralım.1 saat beklesin.mayalandıktan sonra yapacağımız burger ebatı a göre ben 6  eşit beze çıkardım.yuvarlayıp üzerine elimizle bastırıp tepsi mayası içinde 20 dk bekletelim.üzeri icin Yumurta sarısı,sıvıyag ve 1 tatli kasık süt hazırlayıp sürelim.susam ve çörek otu serpelim.190 derece alt-üst ayarda 30 dk pişirelim.
Diger yanda  tavuklarımızı sostan çıkarıp ,sosu üzerinde götürmeyen harcımıza bulayıp kızgın yağa atalım.
Tavukların Üzerine cheddar koyup fırınlayabilirsiniz.
Burger ekmeklerini kesip içine zevkinize göre hazırladığınız garniturler ile hazırlayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder