İzleyiciler

31 Aralık 2020 Perşembe

KÜTÜK PASTA

KÜTÜK PASTA
KEK İÇİN MALZEMELER
• 25 gr (2 dolu yemek kaşık) kakao
• 70 gr (3,5  yemek kaşık) un
• 1 kabartma tozu
• 1 vanilya
• 4 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
• 100 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
•  2 yemek kaşığı tereyağ (erimiş)

İÇ  krema MALZEME
• 1 paket sıvı krema
• 200 gr bitter çikolata
• 1 paket pınar beyaz (labne değil)
• İstege bağlı (vişne veya kayısı reçeli)
• Damla çikolata
• Kek ıslatmak icin süt

DIŞİ İÇİN
150 GR (SÜTLÜ ÇİKOLATA)
150 GR KREMA

SÜSLEME İÇİN
TANE NAR
DAL BİBERİYE
PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI
İlk olarak iç krema için ocağa kremayı alım çikolatayı ekleyip karıştıralım eritelim ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
Diger yanda süzgeçte krem beyaz süzülsün.suyu olmayacak.(labne cok sulu olduğu için tercih krem beyaz)
Kekimizi yapmaya baslayalim.yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpalım.ve vanilya ekleyip tekrar çırpalım.un,kakao,kabartma tozunu elekten geçirelim.sıvı karışıma spatula ile yavaş yavaş yumurtayı söndürmeden ekleyelim.
Fırın tepsiye yağlı kağıt koyup harcımizi yayalım.180 derecede 10 dk pişirelim.fırından çıkar çıkmaz biraz pudra şekeri serpip mutfak bezinin üzerinde rulo yapıp saralım ve soğumasını bekleyelim.
Dolapta soğuyan ganajımıza ,krem beyaz ekleyip mikser ile çırpalım.
Soğuyan keki açıp elimizle hafif süt ile ıslatıp(ben vişne reçeli de sürdüm ama tercihen sârt değil) cirptiğımiz ganajı kekin heryerine yayalım.Bu aşamada damla çikolata serpebilirsiniz,ve tekrar rulomuzu yapalım.4 parmak kadar verev olarak keki kesip kalan ganj ile rulomuza enden yapıştıralım.kalan ganaj dan üzerine yama yaparak ince geçelim.ve buzdolabına koyalım.Ayrı olarak tekrar krema ile çikolatamızı eritip biraz soğutup(çok soğumasın ki yaymak kolay olsun) üzerini rulomuz üzerini kaplayalim.ve çatal ile kütü desen ile çizelim heryerini.Buzdolabinda 1 gece beklesin ve servisten önce üzerini süsleyelim.Ben nar taneleri ve dal biberiye kullanıcam.Üzerine en son pudra şekeri serperek  kar havası verelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder