İzleyiciler

8 Ocak 2021 Cuma

MANTARLI KAŞARLI KARİDES GÜVEÇ

Mantarlı Kaşarlı Karides Güveç Tarifi'nin Malzemeleri
2 paket baby karides
500 gr kültür mantarı
4 adet ortaboy domates veya (hazır kışlık domates sos)
3 adet yeşil biber
1 orta boy soğan
5 diş sarımsak
Bir miktar rendelenmiş kaşar
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım limon suyu

Yapılışı
Dondurulmuş baby Karidesleri oda ısısında çözdürüp süzgeçte suyunu süzelim.
Derin bir tava içerisinde zeytinyağı ve tereyağını erittikten karidesleri kavuralım suyunu salıp çekecek sonra önce soğanları ve sarımsakları ekleyelim biraz daha  kavuruyoruz.

Soğanın rengi pembeleşmeye başlayınca biberleri atıyoruz ve 1 dk kadar daha kavuralım.ayri yerde  mantarları atıyoruz ve 7–8 dakika daha kavurup kardeşlere ekleyelim.
Ardından domates,veya domates SOS, karabiber, tuz ve pul biberleri katıp domatesler kendini salıp suyu buharlaşıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz.
güveç kapları içerisine taksim ediyoruz ve üzerlerine rendelenmiş kaşar serpiyoruz.üzerlerine 1 er parça tereyağ da koyalım.
200 derece fırında
Fırına yerleştirip 10 dk kadar kaşar peyniri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder