SARDALYA GÜVEÇ
MALZEMELER:
İç İçin;
•1 paket frenk soğan schniklav(veya normal taze soğan)
•1/4 demet maydanoz
•bir tutam taze nane
•Yarımşar çay kaşığı karabiber, pul biber, kırmızı toz biber
Kaşar rende
•1 kg Sardalya
• mısır unu •Tuz ,pul biber,karabiber
Zeytinyağı
Sarımsak rende
YAPILIŞI: •Taze frenk Soğan, nane ve maydanoz ince ince kıyılır. Bir karıştırma kabına alınıp üzerine baharatlar, tuz kaşar rende karıştırılır.
•sardalyalar kılçıkları temizlenip yıkanıp süzülür.tepsiye dizilip üzerine tuz,karabiber serpilir.
Bir kasada zeytinyağı ve sarımsak rende karıştırılır.
Güveç kapları zeytinyağlı karışım iyice yağlanır mısır unlu karışım serpilir.ilk olarak güveç zemine sardalya yerleştirilir ve yanlardan sarsacak şekilde boşluk kalmayacak şekilde dizilir.
İçine de zeytinyağlı karışım fırça ile sürülür ve kaşarlı iç konur.sarkan sardslyalar kapatılarak ortada birleşir.üzerine tekrar sarımsaklı yağ sürülür ve mısırun serpilir.tek tek güvecleri yapıyoruz.1 kilodan 5 adet güveç çıkıyor.220 derece fırında 35 dk gibi sürüyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder