İzleyiciler

10 Ocak 2021 Pazar

AŞ OTLU KÖFTELİ BAMYA

AŞ OTLU KÖFTELİ BAMYA YEMEĞİ

Malzemeler

1 çay bardağına yakın zeytinyağı

10-12 adet arpacık soğan
1 yemek  kaşığı karışık salça
2 orta boy domates veya( hazır kışlık sos)
2 paket dondurulmuş bamya
1 kase haşlanmış nohut
1  limon suyu
Yeterince sıcak su
Tuz

Köftesi için
500 gr kıyma
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşık ince kısırlık bulgur
1 yumurta
5 diş sarımsak
1 kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
Pul biber
1 tatlı kaşık biber salça
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
1 tutam taze kişniş (aş otu)

YAPILIŞI
• Önce köfteleri hazırlayın. Kıymanın içine rendelenmiş  sarımsağı,soğan,irmik,bulgur,yumurta  ve baharatları,salçayı Aş otunu ince kıyıp ekleyip yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlayıp unlu bir tepsiye döküp sallayarak una bulanmasını sağlayın.

• Tencereye zeytinyağını arpacık soğanı ekleyip soteleyin. Salçayı da ekleyip karıştırın.
• Küp doğranmış domatesi de ekleyip hafif soteleyin.Suyunu ekleyin,nohut u ve köfteleride ekleyip pişirin.En son  donuk Bamya ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Tuzunu atın. 1 kere karıştırın kaynasın ve altını kısıp kaşık değdirmeden.Bamyalar hafif yumuşayınca ocağın altını kapatıp  Kendi ısısıyla sebzeler yumuşamaya devam edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder