AŞ OTLU KÖFTELİ BAMYA YEMEĞİ
Malzemeler
1 çay bardağına yakın zeytinyağı
10-12 adet arpacık soğan
1 yemek kaşığı karışık salça
2 orta boy domates veya( hazır kışlık sos)
2 paket dondurulmuş bamya
1 kase haşlanmış nohut
1 limon suyu
Yeterince sıcak su
Tuz
Köftesi için
500 gr kıyma
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşık ince kısırlık bulgur
1 yumurta
5 diş sarımsak
1 kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
Pul biber
1 tatlı kaşık biber salça
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
1 tutam taze kişniş (aş otu)
YAPILIŞI
• Önce köfteleri hazırlayın. Kıymanın içine rendelenmiş sarımsağı,soğan,irmik,bulgur,yumurta ve baharatları,salçayı Aş otunu ince kıyıp ekleyip yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlayıp unlu bir tepsiye döküp sallayarak una bulanmasını sağlayın.
• Tencereye zeytinyağını arpacık soğanı ekleyip soteleyin. Salçayı da ekleyip karıştırın.
• Küp doğranmış domatesi de ekleyip hafif soteleyin.Suyunu ekleyin,nohut u ve köfteleride ekleyip pişirin.En son donuk Bamya ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Tuzunu atın. 1 kere karıştırın kaynasın ve altını kısıp kaşık değdirmeden.Bamyalar hafif yumuşayınca ocağın altını kapatıp Kendi ısısıyla sebzeler yumuşamaya devam edecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder