İzleyiciler

17 Aralık 2020 Perşembe

PATATESLİ MERCİMEKLİ ERİŞTE

PATATESLİ MERCİMEKLİ ERİŞTE Malzemeleri
250 gram erişte
2 büyük patates
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) sb yeşil mercimek
Bir tutam Taze soğan (isteğe bağlı)
Sıvıyağ
Tereyağ
Yapılışı
  Yuvarlak kestiğiniz patatesleri sıvıyag ile yağlayıp tuzlayıp firinda pisirelim.Normalde tencerenin dibine dizip eriste ile pişiyor ama ben biraz isimi garantiye aldım dibi tutar diye.firinda pisen (ama kızarmadan tabi) patatesleri tencerenin dibine dizin.tencerenin dibine dizin.
Ayrı yerde yiyebileceğiniz miktarda erişteyi biraz diri kalacak şekilde haşlayın.
Bir başka kapta da yeşil mercimek haşlayın.
İkisi haşlanınca karıştırıp sıcakken patateslerin üzerine dökün.
Kesinlikle su eklenmemelidir.
üzerine parça parça tereyağı konulur. Ne kadar yağlı olursa o kadar lezzetli oluyor.
Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde ağır ağır patateslerin kızarmasını bekliyoruz.
Patateslerin üzerine ve erişteye haşlanırken tuz koymayı unutmayın ben piştikten sonra 1 tutam ince kıyım taze soğan koydum. afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder