İzleyiciler

16 Aralık 2020 Çarşamba

ELMALI ÇITIR BAKLAVA

BAKLAVA YUFKASINDAN ELMALI ÇITIR LEZZET
MALZEMELER
Bir paket baklava yufkası
3 büyük boy elma
İri çekilmiş ceviz ( ben bol miktar kullandım)
Tarçın arzuya göre
3 yemek kasığı toz şeker
Yarım çay bardak sıvı yağ
120 GR tereyağı


Yapılışı
Elmaları soyup rendeleyelim.şeker, tarçın ve cevizi ilave edip karıştıralım .Orta kararda pişirdiğimiz harcımızı soğutalım. Baklava Yufkaları paketten çıkararıp bütün halde tezgaha alalım.önce boydan 2 parmak sonra enden 2 parmak keselim.yani küçük karelerimiz olacak.her bir kareye elmalı harcımızı koyup üçgen katlayalim ve borcama herbir üçgenin ucunun üzerine diger ücgen gelecek şekilde dizelim.  Üzerlerine tereyağımızı eritip yarim cay bardak siviyag ile karıştırıp hepsini güzelce yağlayalim.fırın 200 derece de kızarana kadar pişirelim. Soğuyunca pudra şekeri serpin yazın dondurmayla servisi de güzel oluyor.
Gerçekten çok pratik çıtır çıtır bir lezzet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder