İzleyiciler

14 Aralık 2020 Pazartesi

TAZE SOĞANLI KAŞAR PEYNİRLİ MISIR EKMEĞİ

TAZE SOĞANLI,KAŞAR PEYNİRLİ
MISIR EKMEĞİ
MALZEMELER
2,5 -3 su bardağı un
3 su bardağı mısır unu (has mısır unu)
2 dolu yemek kaşık tereyağ
Yarım Çay bardak yogurt
Yarım çay bardak süt
1 tatli kasik şeker
2 çay kaşık tuz
1 su bardak ilik su
1 paket instant maya
Taze soğan (ben schinklav olarak satılan pakette soğan kullandim) Normal de olur.

İÇ MALZEME
KAŞAR PEYNİR

Üzeri için
Su

YAPILIŞI
Oda ısısında Yogurt,süt,tereyağı,ılıksu,maya,seker karıştırıyoruz elimizle. unlarımızı ve tuzu  ekleyip güzelce yoguruyoruz.30 dk mayalanıyor uzeri kapalı olarak.taze soğanlarımızı ince kıyım dograyalım.Soğan oranı size kalmış.Hamurumuz mayalandıktan sonra soğanı koyalımki hamuru acıtmasın.taze soğan koyduktan sonra biraz un takviye gerekebilir.Hamur yapısı yumuşak ele cok az yapışabilir ,ama beze yapabilecek kıvamda olmalı.4 tane güveç oranında beze yapalım içlerine kasar peynir koyup tekrar yuvarlayalım.Benim oranlarıma göre 4 beze çıkıyor. 5. güveç ide hazırlıyoruz.4 güveci bol tereyağ ile iyice yağliyoruz.5.guvece su koyuyoruz.bezelereimizi yapıp güveçlere yerleştiriyoruz.uzerini düzleyip fırça ile bolca su sürüp baklava deseni çizikler atiyoruz.tabi başka şekilde olur.size kalmış.15 dk da güveç içinde beklesin.210 derece fansiz alt üst ayarda tam 35 dk da pişiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder