Lavaş Lahmacun Tarifi Malzemeleri
12 adet lavaş
İç harcı için;
500 gram yağlı kıyma
Yarım çay bardak zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet orta boy domates
2 adet kapya biber
2 adet çarliston biber
2-3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salça
7-8 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pul biber
YAPILIŞI
Kıymayı karıştırma kabımıza alalım,domates,kapya,çarliston,soğan,sarımsak,salçalar robottan geçirelim, maydonozu en son koyalım ama tabi incecik doğrayabiliyorsanız bütün malzemeleri elinizde incecik kıyın, robottan geçirdiğimiz veya doğradığımız malzemeleri kıyma kabına almadan önce biraz suyunu süzelim.Çok vıcık sulu olmasın. Tuz, baharatları da ekleyip bir güzel yoğuralım. Kıyma cok yağlı değil ise biraz zeytinyağı koyabilirsiniz.Lavaşları fırın tepsilerine yerleştirelim, üzerlerine hazırladığımız karışımdan paylaştırıp bir güzel yayalım, her yerine harcımız karışsın, önceden ısıtılmış 240 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.yaklaşık 5-7dk sürüyor.
Lahmacunun yanına limon, maydanoz ve sumakla yoğurulmuş soğanınızı da unutmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder