KUZU İNCİKLİ ANKARA TAVA
• 1,5 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1,5 su bardağı arpa şehriye
• 1 adet kapya biber
• (küçük küp doğranmış)
• 3 diş sarımsak
• 1 çay kaşığı tuz
• 15 adet arpacık soğan
• 1/2 çay kaşığı karabiber
• 2 su bardağı et suyu (pişirdiğiniz incikten kalan su)
• 4 adet kuzu incik(kisi sayısına gore)(düdüklüde pişirilmiş)
• 2 adet domates (kabuğu soyulmuş, küp doğranmış)
YAPILIŞI
• İlk olarak inciklerimizi düdüklüye alalım arpacık soğanları, defne yaprak,tane karabiber,varsa 6-7 adet tane kakule ve suyumuzu koyup pişirelim.Düdüklüde pisirmez iseniz yaklaşık pişmemiş 1,5-2 saati buluyor
• Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alın. Şehriyeyi kavurmaya başlayın. Kapya biberi ekleyip kavurun. Domatesleri ekleyip karıştırın.
• Sarımsakları doğrayarak ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin, pilavı karıştırıp düzleştirin ve pişirdiğiniz incikten kalan et suyunu ekleyin.
• Kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın. Pişen pilavı tepsiye alıp yayın. Düdüklüde pişmiş inciği üzerine yerleştirin.
• Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika suyunu güzelce çekene dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir süre demlenmesi için dinlendirin ve ardından sıcak olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder