TAZE SOĞAN ÇORBASI
Malzemeler
5-6 sap taze soğan,
2 yemek kaşığı yoğurt,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı limon suyu,
5 su bardağı sıcak su,
• 1 silme yemek kaşığı tereyağ,
• Tuz,kuru fesleğen
• Süslemek için pul biber
Hazırlanışı
Soğanları ince ince kıyın,
Tereyağını derin bir tencerede eritip soğanları ekleyin ve sık sık karıştırarak renkleri koyulaşana kadar kavurun,
Suyunu ekleyip soğanlar iyice yumuşayana kadar kaynatın,
Ayrı bir kapta
un,yoğurt ve limon suyunu çırpın,
İçine çorbanın suyundan 1 kepçe kadar yavaş yavaş ekleyip hızlıca çırparak karışımı sıcağa alıştırın,
Bu karışımı çorbaya yavaş yavaş ekleyerek çorbayı hızlıca karıştırın,
•
• 2-3 dk kaynatıp tuzunu VE bir tutam kuru fesleğen ekleyin ve ateşten alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder