İzleyiciler

9 Aralık 2020 Çarşamba

FIRINDA HAMSİ TAVA

FIRINDA HAMSİ TAVA
MALZEMELER
• İstenilen miktarda temizlenmiş hamsi(Benim 1 kg a  yakındı)
• Mısır unu
• Tuz, kırmızı toz biber
• Sıvıyağ
• 1 parça tereyağ

YAPILIŞI
Temizlenen hamsiler yıkanır ve suyu süzülür. Kağıt havlu arasında kurulanır.Mısır unu, tuz ve kırmızı toz biber eklenerek karıştırılır. Yuvarlak bir fırın tepsisi iýice yağlanır ve hamsiler mısır ununa bulanıp fırın tepsisine dizilir. hamsilerin kuyrukları tavanı ortasına doğru olacak ve sıkış sıkış dizilecek.Üstüne 2 kaşık sıvıyağ gezdirilir ve bir parça tereyağı balıkların üzerine doğranarak dağıtılır. 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hamsi tava yapmanın püf noktaları
Hamsiyi yakalamak kadar tavada pişirmesi de büyük ustalık istiyor. İyi bir hamsi tava yapmak için hamsinin pişirme süreçleri de önemli oluyor. İşte hamsi tava yapmanın püf noktaları
- Hamsiler öncelikle iyi bir şekilde karın bölgelerinden el yordamıyla temizleniyor. Temizlenmiş hamsileri bol suda ve tek tek yıkanıyor. Daha sonra bir süzgece alınarak tuzlandıktan sonra suyunun süzülmesi bekleniyor.
Mutfak tezgahının üzerine temiz bir kağıt serip, süzgeçte süzülen balıkların iyice sularını çekmesi için kağıt üzerine alınıyor.
- Yine tezgah üzerine serdiğiniz başka bir kağıt üzerine bir bardak kadar
mısır unu  koyuluyor.
- Hamsiler teker teker mısır ununa bulunuyor. Dilerseniz bu aşamada unun içine baharat yada tuz ilavesi de yapılabiliyor.
Çok geniş olmayan balık tavasına yarım çay bardağı kadar ayçiçek yağı dökülüyor. hamsileri tavaya kuyrukları ortada kalacak şekilde diziliyor. Bu dizilişte hamsilerin birbirine değerek sıkışması gerekiyor.

1 yorum: