Erişte Pilavı (Kars Usulü) Malzemeleri
500 gram erişte
3 büyük patates
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) sb yeşil mercimek
Sıvıyağ
Tereyağ
Tuz
YSPILIŞI
• Tencerenin altına biraz fazlaca sıvı yağ koyup, yuvarlak kestiğiniz patatesleri tencerenin dibine dizin.
• Ayrı yerde yiyebileceğiniz miktarda erişteyi biraz diri kalacak şekilde haşlayın.
• Bir başka kapta da yeşil mercimek haşlayın.
• İkisi haşlanınca karıştırıp sıcakken çiğ patateslerin üzerine dökün.
• Kesinlikle su eklenmemelidir.
• Makarnanın üzerine tereyağı+sıvıyağ eritin . Ne kadar yağlı olursa o kadar lezzetli oluyor.
• Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde ağır ağır patateslerin kızarmasını bekliyoruz.
• Patateslerin üzerine tuz serpmeyi unutmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder