MEŞHUR ADANA BÖREĞİ
Malzemeler
20 yaprak baklavalık yufka
2 yufka
1 şişe soda
125 gr tereyağı (eritilmiş)
Yarım çay bardak sıvıyağ
200 gram kaşar peyniri
150 gram dil peyniri
YAPILIŞI
• Böreğin her tarafının eşit pişmesi için çevirerek pişirmek önemli bir detay bu yüzden pişirirken ocağın başından ayrılmayın.
• Kullanacağımız tepsiyi sıvı yağ ve eritilen tereyağı karışım ile yağlıyoruz. 1 kat baklavalık yufkanın üzerine eritilmiş tereyağ sürüyor ve bunu 10 kat olacak şekilde tekrarlıyoruz.Her kata yağ sürmek önemli
• 10.katta baklavalı yufkayı yani alt zemini bıçakla dilimliyoruz. Normal yufkayı 3 e bölüp herparçayı soda ya batırıp baklavalık yufkaların üzerine seriyoruz.
• Rendelenmiş kaşar peyniri, çeçil dil peynirini diziyoruz.2. Yufkayıda 3 e bölüp sodaya batırıyoruz ve peynirin üstünden seriyoruz. Ve tereyağ sürüp
• Ardından bir adet baklavalık yufkayı tereyağ ile yağlayıp seriyor bu işlemi yine 10 kat olacak şekilde tekrarlıyoruz.En üste kalan yağı bolca sürüyoruz
• Böreğimizi Kısık ateşte ocakta çevire çevire kızarana kadar alt-üst yaparak pişiriyoruz.(dilimlenmiş alt kısım üste gelmiş olucak çevırince)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder