İzleyiciler

15 Ocak 2021 Cuma

PIRASALI ARNAVUT BÖREĞİ

PIRASALI ARNAVUT BÖREĞİ
Malzemeler:
5 bardak un
2,5 su bardak ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
Az Buğday nisastası bezeleri açmak için

İç harcı için:
1 orta boy soğan
500 gr pırasa
Bir tutam maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve pulbiber
1 yemek kaşık salça
1 avuç peynir
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ

Aralarına sürmek için:
150gr tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI
Öncelikle hamurumuzu yoğuralım. Un,tuz,Ilık su ve sirkeyi bir kaba alıp iyice karıştıralım ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğuralım. Üzerine bir poşet örtüp dinlenmeye bırakalım. Bu sırada iç harcı hazırlayalım. Tavamıza yağ alıp salça ve soğanı iyice yumuşayana kadar kavuralım. Üzerine pırasa ve tuzu ekleyip tamamen suyunu çekene kadar kavuralım.  baharatları ekleyip bir dakika daha kavuralım. Maydanozu ekleyip ocaktan alalım ve soğutalım. Soğuduktan sonra biraz beyaz peynir koyalım.
Böreğimizin aralarına süreceğimiz yağıda eritip sıvıyağ ile karıştırıp soğutalım. Dinlenen hamuru toplam 20 beze ye ayıralım ve pasta tabağı büyüklüğünde az nişasta ile açalım. Açtığımız hamurları bir tabağın üzerine alıp aralarını iki kaşık yağ ile yağlayalım. 10 grup 10 grup ayrı üst üste yapıyoruz.1 saat üzerlerini strechleyip oda ısısında dinlendirelim .35cm lik bir tepsiyi hafifçe yağlayalım. Dinlenen hamurun ilk 10 lu grubunu elimizle tepsi büyüklüğünde açalım. Bunu  tabana serdim.İç harcı yayıp diğer 10 lu grup hamuru aynı şekilde büyütüp üzerine kapatın. Kalan yağı böreğin üzerine dökelim. Ortasına bir kase koyup böreği dilimleyelim. İlk 200c fırında 15 dk,sonra fırını 180 e alıp kızarana kadar pişirelim. Çıtır çıtır arnavut böreğimiz servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder