LABNELİ MANTAR ZEYTİNLİ TAVUK
Malzemeler:
- 1 paket kemiksiz tavuk but ızgara
SOS İÇİN
- Zeytinyağı
- 250 gr mantar
- 1 kase dilim siyah zeytin
-3 dis sarimsak
-1 kuru soğan
-yarım tatlı kaşık toz seker
- 100 gr labne peynir (3 yemek kaşık)
- 2 su bardak süt
- 1 dolu yemek kaşık misir nisastasi
- 1 yemek kaşık limon suyu
- 1/4 demet maydanoz
- Tuz, karabiber, az köri (tercihen)
Hazirlanisi:
1) Tavuk butları tuz, karabiber zeytinyağı ile iyice karıştırıp 30 dk dinlendirelim.sos tenceresine alıp önlü arkalı yagda kızartıp kenara alalım.tavuk yağını ve suyunu bırakmış olsun.
2) Tavaya yemeklik doğranan soganları alalım kavuralım ardından ince kesim sarımsaklar ve dogranmis mantarlari alip soteleyin dilim zeytinleri ekleyin.
3) ayrı yerde süt içinde nisastayi ilave edip açalım ve labneyi de koyup karıştıralım.çay kaşık ucuyla muskat koyalım.mantarlar kavrulunca labneli karışımı ilave edip sos kıvamı için pişirelim.kalınlaşır ise süt ilave edin.
4) Limon suyunu, sekeri, baharatlari ve hafif pişen tavuklari sosa ekleyip kisik ateste tavuklar pişen kadar kısıkta pişirelim. sicak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder