KEBAPÇI USULÜ PATLICAN KEBAP
MALZEMELER
600-700 gr kıyma
100 gr kuyruk yagi (yok ise saf tereyağ da koyabilirsiniz)
8 adet patlıcan
Zeytinyagi
1 BÜYÜK sogan
7-8 diş sarımsak
3 adet kapya
3 adet çarliston
Karabiber,pul biber,toz k.biber,kimyon,tarhun(varsa)
Kaya tuzu
Üzeri için
Tereyağ erit sur
YAPILIŞI
Kıymayı alırken kuzu-dana karışık tek çekim tercih edin.Ve yapmadan 3-4 saat önce yoğurup dinlendirin.
kuru sogan ve sarımsağı rondodan geçirip suyunu sıkıyoruz.Ardından minik minik kapya ve çarlistonları doğrayalım köfteye.yada rondodan çok püre olmadan geçirin.(kuyruk yağıniz yok ise kıymaya biraz tereyağ koyabilirsiniz)
Kuyruk yağını da rondo dan geçiriyoruz.
Onlarda kıymaya, 1 tatlı kaşık kaya tuzu ve baharatlar,sogan,sarımsak,kuyruk yagi tüm malzeme ile 10 dk boyunca iyice yoğuruyoruz.Ve dinlenmeye bırakıyoruz.
Patlıcanların baş kısmını kesip 2 parmak genişlikte kesiyoruz.
biraz zeytinyağı ve tuz ile patlıcanları elimizle yağliyoruz.
Bir patlican bir kofte şeklinde tepsiye diziyoruz.uzeri icin tereyağ eritip fırçayla sürelim.240 derece firinda üzerine folyo koyup ilk olarak o şekilde 30 dk sonra derece 190 da kağıdı kaldırıp 30-40 dk pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder